במהלך שלושים השנים האחרונות עברה התקשורת הבינלאומית תהפוכות גדולות במיוחד.
תזכורת מהירה לצורות התקשורת הציבורית שהיו נהוגות במהלך השנים:
בשנות השבעים סחבנו ערימות של אסימונים ומטבעות על מנת להתקשר מטלפונים ציבוריים. כשנסענו לחו"ל ( למי שהיה אז כסף לטוס..) חיפשנו את אסמונים והמטבעות המקומיים, נעמדנו בתאים קטנים של טלפונים ציבוריים ושילשלנו מטבעות בקצב מטורף רק כדי להספיק לצעוק : "לא שומעים, לא שומעים...!!!"
שנות השמונים הביאו עימם המצאה חדשה - כרטיסי חיוג. כרטיסי חיוג פתרו לנו את הבעיה של כמויות המטבעות שהיינו צריכים לשאת עשור קודם, אך עדיין היה צריך למצוא כרטיסי חיוג מתאימים לכל מדינה ולפעמים לרשת תקשרות ספציפית הותאמו כרטיסי חיוג - אכן שיפור אך לא מהותי.
המהפכה הגדולה התרחשה בשנות התשעים - כניסתם של הטלפונים הניידים. בתחילה היו מעט טלפונים ניידים שהתאימו לשיחות בחו"ל והתעריפים לשיחות שחברות הסלולר גבו על כל דקת שיחה מחו"ל היו מטורפים! חברות הסלולר החלו לקראת סוף שנות התשעים לספק פתרונות חלופיים כדוגמת טלפונים מיוחדים לחו"ל שניתן היה לקבל מהחברות לפני הנסיעה, להשתמש ולהחזיר לחברה בחזרה ארצה.
אך המהפכה הגדולה ביותר מתרחשת בימים אלו עם המעבר של כל רשתות התקשורת הסללולרית לשיטת GSM שתומכת בכרטיסי סים למכשירים, מתברר שניתן היום לצאת לחו"ל עם המכשיר הרגיל והקבוע שלנו ופשוט להחליף בארץ היעד לכרטיס סים ייעודי כמו